torsdag 8 september 2011

Dag 16 – Mitt förhållande till tekniska prylar.

Enligt mig så ska teknik bara funka, jag har inte tålamod att sitta och krångla med nåt som i grunden ska vara skitenkelt, och instruktionsböcker är mer eller mindre bannlysta hos mig. Kan jag inte få det att funka utan är det inte värt att användas

Jag inbillar mig att jag är relativt teknisk men det finns väl kanske en anledning till att jag inte hamnade på tekniska supporten på mitt gamla jobb utan blev satt att ta emot samtal från arga kunder på reklamationsavdelningen istället... Sen beror det ju på vad man menar med teknik...

På Wikipedia står det så här:



Ja det står en del om det men det går ju inte att kopiera in det här så därför skiter jag i det och kan bara konstatera att tekniken än en gång inte funkar som jag vill.....problemfritt.

Ni som vill se vad det står får gå in och kolla själva för jag orkar inte hålla på mer.

måndag 22 augusti 2011

Nu var det längesen jag skrev nåt här... Sitter ute på altanen och bara njuter av att vara ledig men som vanligt när jag är det så regnar det. Men vad gör det? Idag kommer jag fara runt i kommunen och titta på braskaminer så det gör ju inte så mycket..


Hela sommaren har bara gått till jobb, jobb och jobb. Det har lönat sig för mitt sommarvikariat har resulterat i förlängt arbete året ut :)

Det tänker jag fira med att åka 2 veckor till Kreta i höst.


Förhoppningsvis så blir allt klart med lantmäteriet också så att jag kan ordna färdigt med banken så att bygget blir klart och jag kan flytta in snart :)

Det känns som att allt håller på att ordna sig, ÄNTLIGEN!

Jag har ju vänta ett tag nu....


Ha en bra dag alla!

onsdag 15 juni 2011

Dag 15 – Då blev det tokigt i trafiken

Oj, tokigt i trafiken...det har det ju blivit några gånger :)

Jag kan ju börja med när jag hade varit på havet i 3 månader och skulle köra bil för första gången när jag kom hem igen, jag skulle köra brorsan till replokalen (eller nåt sånt, för annars vet jag inte vad jag skulle till Kläppa ungdomsgård att göra). I OK korsningen så gör jag en vänstersväng- mitt framför en mötande bil. Jag behöver väl inte säga att jag skrämde skiten ur brorsan....och sen fick/behövde (beroende på hur man ser det) jag inte köra honom mer den sommaren.

En sommar var jag och Lena till Vesterålen för att hälsa på vänner, mitt i natten hittade vi äntligen en öppen camping på Lofoten och bestämmde oss för att ta in där....naturligtvis så backade jag in i en sten så hela campingen vaknade av gnisslet :P

Jag har även "kört över" en sten utanför hälsocentralen i Järvsö (en ganska stor) med Rav 4 an. Jag såg den inte FAST jag gick ut för att kolla om det var något där innan jag körde ut från parkeringen, jag skyller på att bilen var för hög så att den inte syntes framför huven....men det var ju inte stor tröst när kylarbehållaren var sönder och jag skulle till Stockholm samma dag :/

Eller den gången när jag hade varit på kurs i Arvika en helg mitt i vintern och jag och Renée var på väg hem. Mitt i skogarna utanför Loos så åker vi förbi en lastbil som står parkerad på en parkeringsficka. Efter ca 10 minuter såg jag i backspegeln hur den började komma ifatt oss.
Kan tillägga att hastigheten på den vägen är 90 och vi låg kanske 100, det var skitmycket snö och ca 28 minusgrader ute och vägen är väldigt kuperad kan man väl kalla det.... I en svacka fick vi möte samtidigt som lastbilen bakom börjar blinka med helljusen. Renée som kör tror att han ser nåt som inte vi ser och bromsar, då hänger sig chaffören på tutan och blinkar ännu mer. Jag vände mig om och såg bara ett stort ljus i bakrutan (det kändes som om vi hade lastbilen i baksätet). Jag skrek till Renée att gasa, för fan!!! Som tur var så fanns det en parkeringsficka längre fram också som vi kunde svänga in på för sekunden efter att vi gjort det så svischar lastbilen förbi i en jävla fart. Jag har nog aldrig varit så rädd i trafiken i hela mitt liv och kan säga att fortfarande känner jag mig väldigt illa lill mods om jag åker den vägen.

Den senaste incidenten i trafiken som jag har varit med om var i Januari. En tjej och hnnes dotter var på väg ut från ett köpcenter och såg mig inte. Så hon körde ut rätt framför bilen. Tur att det var en 50 väg för smällen blev tillräckligt kraftig i den farten. Ingen av oss skadade oss men både hennes och min bil hamnade på verkstad...

tisdag 14 juni 2011

Dag 14 – Om du var en superhjälte, vad skulle du heta och vilka

Om jag var en superhjälte så skulle jag heta "Världens Bästa Petra....och lite till" eftersom jag är världens bästa Petra...och lite till :)

Mina egenskaper skulle vara att kunna vara osynlig, fatta vad kul det skulle vara att kunna tjyvlyssna på folk lite hur man vill. Jag skulle vara skitsnabb ocskå (alltså jetplanssnabb), väldigt lägligt när man vill åka utomlands...man skulle aldrig behöva en biljett. Det gör man å andra sidan inte om man är osynlig heller... Man kan ju bara gå in på vilken festival, konsert eller vilket flyg man vill och bara njuta. Man skulle aldrig behöva betala för nåt heller (förutsatt att det man håller i också blir osynligt så så skulle det också bli). Men jag skulle vilja vara skitsnabb ändå, om inte annat för att det vore jävligt skönt att slippa restid till och från jobbet :P

Sen skulle jag kunna få folk att glömma allt som jag inte vill att dom kommer ihåg, vore väldigt skönt ibland! Tror faktiskt att jag skulle ha egenskapen att kunna glömma det JAG inte vill komma ihåg också. Då kan jag ju göra precis vad jag vill och om jag inte tycker om det jag gjort så kan jag ju bara glömma det. Forever. Praktiskt!

Tror faktiskt att jag skulle kunna få folk att göra precis vad jag vill också när jag ändå håller på :)

Sen är det ju så att om man är en superhjälte så måste man ju göra snälla saker också...men jag vet inte riktigt vad det skulle vara. Det känns inte lika lockande. Jag får väl rädda nån katt ner från ett träd nån gång ibland. Eller spöa skiten ur skitungar som mobbar andra barn. Eller sätta översittare och skitsnackare på plats.

Japp, det får bli vad jag skulle göra som superhjälte :D

tisdag 7 juni 2011

Evolutionen

Undrar varför humlor och getingar och dylikt fortfarande studsar mot rutorna gång på gång för att ta sig ut....även när fönstret bredivd är öppet, dom är ju vid det och surrar utan att fatta att dom kan ta sig ut där. Dom har ju trots allt funnits i miljoner år (antar jag) så har dom inte lärt sig någonting på den tiden??

torsdag 26 maj 2011

Dag 13 – Den galnaste/tokigaste/roligaste person jag känner.

Den här dagen har tagit tid att få fram för jag har haft så svårt att veta vem det är som ska få äran...Det skulle kunna vara min bror som är så fräck att han gör saker som att inte stå kö på hamburgehaket efter krogen, utan bara går fram och tar det nån annan har beställt-betalar det och går..eller min mamma som tittar på andra presumtiva bilköpares bilar när man är hos blhandlaren i tron att dom är till salu :)





Eller så kan det vara M.N, eller M.S (eller hennes dotter), skulle också kunna vara J eller T så jag lämnar den här dagen och går vidare eftersom jag har fått många påpekanden om att jag har varit dålig på att uppdatera på sistone :)

onsdag 18 maj 2011

Min första dag med eget ansvar

I dag har jag fått eget ansvar på jobbet för femmans maskin. Det har gått skitbra! Så bra att jag satte mig och bläddrade i en biltidning jag hittade...plötsligt hör jag en välbekant stämma bakom ryggen som säger:

"Hej Petra, vad glad jag blir att se att du sitter och bläddrar i en tidining!! Det betyder att allt rullar på här"

Det var VD'n...som jag gick till i slutet av förra veckan och pratade med om att jag inte är nöjd med min lön. Efter att ha varit anställd på företaget i 4 dagar. Samma man som gav mig 1000 spänn mer i månaden istället för de 500 han tänkte ge mig...

Just där och då blev jag lite röd om kinderna och kände att det är kanske inte så jag ska förtjäna min löneökning som jag dealade till mig. Sitta på en stol och läsa. Jag hoppas att han faktiskt vad ärlig och menade det han sa men jag är inte helt säker på att han inte var ironisk. Själv kände jag att jag inte levde upp till de förväntningar han kan tänkas ha på mig. Pinsamt!

Det märks väl om mitt kontrakt blir förlängt efter sommaren :P

måndag 16 maj 2011

Helgens nöje

Herregud vilken rolig helg jag har haft! Rolig men även slitsam...det märks att jag inte är 20 längre om jag säger så. Jag har varit på kryssning med mina fd arbetskamrater och jösses vad jag har druckit, dansat och betett mig, precis som man ska på en 24 timmars :P
Resultatet blev bland annat huvudvärk, ett spärrat bankomatkort & en massa tokigheter men det var det värt!

Idag har jag även tömt lägenheten i Stockholm så nu är det bara städningen kvar där nere och den tänker jag leja bort så nu behöver jag inte tänka mer på det heller. Som sagt, en bra helg!

söndag 8 maj 2011

Dag 12 – Mina tvångstankar/beteenden






Jag måste nästan alltid springa på toaletten när jag ska åka nånstans, även om jag inte är kissnödig....bara ifall att. Dom gånger jag inte gör det är det för att jag tvingar mig själv att inte göra det.



Jag har perioder när jag inte kan gå på A brunnar.


Jag kan kolla telefonen var 30:e sekund för att se om nån har ringt/messat fast jag sitter med telefonen i handen och vet att ingen har gjort det (ja jag vet att det är väldigt fjortisaktigt men jag gör det ändå).

fredag 6 maj 2011

Nya tider

Jaha, då har jag klarat av sista dagen på det här jobbet då och flyttar tillbaka hem och börjar på ett nytt jobb på måndag. Det känns bra att få börja något nytt & att få tillbaka mitt sociala liv igen, det har ju varit ganska dåligt med det. Jag har dock haft en helt underbar granne här som jag kommer sakna otroligt mycket när jag nu flyttar hem igen. Tack Jennie för den här tiden!


Men som sagt vi vet ju vart vi finns nånstans och vi får hålla kontakten & se till att träffas :)


Det är med blandade känslor jag lämnar Promille Hill...



http://www.youtube.com/watch?v=3OqyXqkTg-0



Kan inte låta bli att lägga upp den här länken för den är ju såå söt :-)

torsdag 5 maj 2011

Dag 11 – Jag fick inte men gjorde ändå.

Oj oj oj...här finns det mycket att ta av. Ljuga, svära för att nämna några saker.

Jag nöjer mig med att berätta om något jag brukade roa mig med när jag var i 9-10 års åldern. Nämligen åka till Märsta Centrum med en klasskamrat. Det fanns ju sååå mycket mer att se där än i Väsby där jag bodde. Och så var det ju lite häftigt att skryta för klasskompisarna om att man minnsan åkte dit själv :P

Som sagt jag fick inte men gjorde det ändå, naturligtvis kom det fram men jag fortsatte. Så kom dagen när pappas fru fyllde år och jag hittade ett jättefint smycket till henne i en av guldsmedsaffärerna..
Jag köpte det, fick det inslaget och gav det till henne. Jag var väldigt nöjd med mig själv och min present när hon tyckte lika mycket om den som jag gjorde.
Efter nån vecka kom frågan.... Hade jag tagit tåget själv till Märsta flera gånger? Naturligtvis nekade jag... Ända tills min syvmor påpekade att det stod Märsta som adress på asken till smycket jag köpt...

BUSTED!!

måndag 2 maj 2011

Dag 10 – Tv-program jag hatar men måste titta på ändå

Just nu har jag inte många program jag tittar på eftersom jag jobbar nätter....men jag har haft en massa skit som jag inte KAN låta bli att titta på även fast jag inte vill.

Som t.e.x: "Våra bästa år" som går på dagtid på tv3 och säkert har gått lika länge (om inte längre) än Dallas. Man kan kolla i 2 månader utan att det egentligen har hänt nåt, skitbra om man missar det i 3 veckor för man fattar ändå. Eller Top Model... Jag sitter där och muttrar att det är värdelöst och att tjejerna i sistnämda är en hop bimbos. Men likt förbannat så sitter jag där och tittar. Jag skyller på att sådana program är min intellektuella frizon....så det så. Då är det legalt. Även om det är värdelöst.

fredag 29 april 2011

Dag 9 – Då utsatte jag någon för ett spratt.

Nu har jag suttit och funderat ända sen igår på vad för spratt jag har utsatt folk för. Jag kommer inte på någonting kul alls. Det enda jag kommer på är mer eller mindre elaka saker jag har gjort mot mina arbetskamrater och som jag inte vet om man kan kalla för spratt eller inte, men i brist på annat så får det bli det som hamnar här idag.

Ibland när jag jobbade på stommarna på ett företag som tillverkar trägolv och jag tyckte att det blev lite väl tråkigt så kunde jag limma fast en kvist under en av lamellerna som skulle köras in i pressen......bara för att så se folk få panik och springa som galningar för att hinna stänga av banan och få bort den när dom såg det när allt var på väg in i pressen (om dom inte hann så blev det nämligen limsläpp och alltihop blev förstört och det var bara att kasta). Kan ju tillägga att jag också hade en knapp som jag kunde stoppa allt med OM den som stod vid pressen inte skulle uppmärksamma kvisten, men det alternativet var inte alls lika roligt.
Den knappen använde jag däremot flitigt när vi hade nybörjare på avdelningen för dom visste inte att banan gick att manövrera från två håll så dom fattade ingenting när det inte hände nåt när dom skulle skicka iväg allt :D

Om jag var på pressen (en helt annan avdelning) och jobbade så kunde jag, på den tiden när man lade på ytorna manuellt på varje golvskiva och tryckte på en knapp för att stiften skulle gå i, rycka undan golvskiva och yta i sista sekunden så att den som satt mitt emot fick stiftet i låret istället.... det var mycket underhållande kan jag säga!

När jag arbetade på filéfabrik i nord Norge så var en annan uppiggande sak att spara ihop ett berg av fisk för att sen skicka iväg det till nästa station och se hur dom plockade för glatta livet för att hinna med att lägga allt i olika fack. Jag fick ofta en paus eftersom stackaren allt som oftast blev tvungen att stänga av linjen för att få bort allt och ALLTID ett gott skratt när jag gjorde sånt.

Det är sånt jag gör när jag spelar folk ett spratt....avgör själva om det hamnat under rätt kategori.

onsdag 27 april 2011

Dag 8 – Då blev jag utsatt för ett spratt.



I dag får det nog bli en sak som min bror utsatte mig för.






När jag var liten hade jag en bok som hette "Sagan om det röda äpplet". Det handlade om en gubbe som hade ett stort rött äpple som jag tyckte såg jättegott ut.



Min mamma hade också ett rött äpple som såg jättegott ut och en dag så lurade brorsan mig att ta en stor tugga i det där äpplet. Jag kan ju säga att det var inte lika gott som det såg ut att vara, det var nämligen ett äpple gjort av stearin...jag tror att jag hade stearin mellan tänderna i en vecka efteråt. Tack för det brorsan! ;-)



Jag tror faktiskat att det finns kvar någonstans, med bitmärken och allt. Kanske jag ska försöka hitta det och se om jag kan lura någon annans barn att göra samma sak? Skulle kunna vara kul :-)

tisdag 26 april 2011

Dag 7 – Så var jag som barn.

Här vill jag ju gärna skriva att jag var en liten ängel som aldrig gjorde något dumt, som hade ett rart sätt och lugnt och fint humör....så var det inte. Jag blev kallad för diktatorn. Jag blev även kallad för Miss Decibel eftersom jag satte i att gallskrika om jag inte fick som jag ville....Jag tror att jag var mer vild än tam. Jag var helt enkelt en sån där unge som jag ogillar starkt nu när jag är vuxen.

Jag gömde mig för mamma under vagnen när jag var 7 månader. Hon var helt ifrån sig när hon hittade mig i korgen där jag låg och tittade på henne och log. Jag hängde i taklampan ovanför bordet om man inte la ner köksstolarna på golvet. När jag var ca 5 år så hittade jag en sax på köksbordet och bestämde mig för att leka frisör, och klippte av mig mitt långa fina, korkskruvslockiga hår som jag hade uppsatt i en hästsvans . När jag kom ut i trädgården och mamma skulle stryka mig över håret så fick hon hela tofsen i handen. Morsan fick en chock - och jag fick en tid hos en riktig frisör. Jag minns hur jag skämdes när jag kom hem för att jag hade kort hår och såg ut som en pojke.

En sommar när jag, mormor, mamma och min låtsassyster Linda var på Öland så klättrade Linda och jag i ett träd vi hade på gården. Det fanns en platå en bit upp där vi kunde sitta och titta ut på omgivningarna och se vad som hände. Den här dagen hade vi blivit ovänner över nåt (vilket iochförsig inte var ovanligt) och när jag kom upp på platån och hade Linda under mig, på väg upp, så "råkade" jag tappa min träsko i huvudet på henne :P
Hon började ju naturligtvis grina och jag åkte in på rummet där jag fick sitta resten av dagen med ett rött och brännande öra efter en mamma som tog tag i örat drog mig dit :D

För övrigt så var det första jag gjorde i den stugan att hoppa i våningssängen som stod på nerdervåningen. Jag stod på loftet och hoppade....naturligtvis så gick ju botten sönder så vår första utflykt vart till brädgården.

Ja, så var jag som barn...

måndag 25 april 2011

Dag 6 – Det knasade till sig på jobbet.

En dag när jag hade det lite jobbigt på jobbet var efter semestern (som var 2 veckor lång) och jag hade glömt bort portkoden och var tvungen att ringa in och fråga vad det var för kod. Jag hade ju bara jobbat där 3 år innan semestern började och vi hade samma kod i alla år...

Eller när jag jobbade på korvmojjen hemma på byn och jag frågade alla kunder om dom ville ha rå eller rostad gurka istället för rå eller rostad lök. Av nån anledning villa alla ha rå....eller ingen alls. På samma ställe gjorde jag även jättegoda tunnbrödsrullar...utan tunnbröd. Jag lade helt enkelt alla ingredienser direkt på folien, MUMS.

måndag 18 april 2011

Dag 5 – Det ringde en försäljare.

Det här hände faktiskt inte mig utan en kompis men jag tyckte att hans sätt att hantera det var så bra så jag använder det... En dag på lunchen ringde det en försäljare som ville sälja några tabletter av nåt slag, typ blåbärsextrakt som skulle vara jääättebra....mot ALLT. Min vän säger helt sonika att han inte är intresserad av det, utan att han hellre vill ha hennes telefonnummer. Hon la på direkt. DEN måste jag testa nästa gång det ringer en försäljare för den var jävligt effektiv om man vill avsluta samtalet :D

lördag 16 april 2011

Knutby


Idag var jag och Jennie til Thun's en snabbis och vi bestämde oss för att åka till Knutby på vägen hem. En liten utflykt så där bara för att se hur det ser ut, och kanske ta en fika där. Jag måste säga att det är nog den sjabbigaste byn jag har sett nångång och utbudet av cafér och restauranger var ju inte massivt precis..

Det fanns 1 restaurang/pizzeria och vi bestämmde oss för att gå in och kolla. I pizzeriadelen fanns det ett bord. En gammal man i 75 års åldern kom fram bakom disken och frågade om vi ville äta där. Vi frågade om det gick att ta en fika bara, det gick inte men däremot så kunde man få varma mackor om man ville.

Vi blev visade in till restaurangen och till en kvinna somantagligen skulle föreställa servitris...en dam som bara stirrade på oss utan ett leende på läpparna och som kastade fram en meny på bardisken. Hela stället (och människorna där) gav oss känslan av att "Duelling banjos" skulle strömma ut från köket snart...

Vi frågade hur länge de hade öppet och sa att vi skulle komma tillbaka. Den gamle mannen skulle vara där hela natten så vi var välkomna...

Kan nästan garantera att jag aldrig kommer åka dit igen.

fredag 15 april 2011

Dag 4 – Det hände i kassakön.

I söndags var jag och min granne till Willys och handlade. När jag står i kassakön så kastar jag en blick på kassörskans namnbricka. Eftersom jag har vad en del skulle kalla barnslig humor ibland så fnissade jag lite när jag såg att det står DRITA. Jag fick natuligtvis en brinnande lust att säga åt den stackars kvinnan som sitter i kassan att hon inte bör fundera på att bo och jobba i Norge, eller ens presentera sig för en norrman.


Jag sa ingenting...jag ville, men jag gjorde det inte. Men jag tyckte ändå att det var ganska kul.

torsdag 14 april 2011

Så kan det gå

Ja, vad säger man? När vi kom på jobbet igår så kom chefen in i fikarummet och hade ett möte med oss om att det bara är 4 st som ska få jobba kvar på nattskiftet. Har länge sagt att vi skjuter oss själva i foten som jobbar som vi gör. Vi har effektiviserat bort oss själva. Här har vi gått och jobbat häcken av oss i flera veckor (eller egentligen månader) bara för att få en pizza och besked om ändrade skift... Det innebär sämre arbetstider och 5000 mindre i månaden. Tack för det!!

onsdag 13 april 2011

Dag 3 – Felskickat sms/mms. Fått och/eller skickat.

Skickat: En kväll satt jag hemma och messade med en kille jag strulade lite med på den tiden. Eller det var iallafall vad jag trodde att jag gjorde...Det visade sig att jag skickade till en av mina vänners kompisar. Jag hade varit chafför åt honom en gång och därför hade jag hans nummer i telefonen. Personerna i fråga låg under varandra i telefonboken. Jag kan säga så mycket som att innehållet i messet INTE var menat att läsas av någon annan än killen som var föremålet för mitt intresse. Han som fick det tyckte uppenbarligen att det var väldigt trevligt/roligt för han svarade, vilket resulterade i ganska många felskickade sms från min sida. Jag tyckte inte att det var lika kul när jag upptäckte misstaget. Jag kan ju säga att jag är mycket noga med att kolla vem som är mottagare innan jag skickar iväg ett sms nuförtiden...

tisdag 12 april 2011

Dag 2 - jag mötte en kändis


Här har jag inte mycket intressant att bidra med känner jag. Jag ser Tommy Nilsson på Dellan ibland och jag har sett doktor Alban i hans affär 2 ggr (det var jag VÄLDIGT stolt över för ca 20 år sen).
Det mest nämnvärda i den här katergorin är nog när jag hade praktik på Hamra Högfjällshotell och The Boppers och Ian Haugland spelade där och dom delade boende med oss på annexet.... Jo just det! John Levén var tydligen en återkommande gäst hos oss när jag var ca 2-3 år också.

måndag 11 april 2011

Dag 1 - Då gjorde jag bort mig

Hmm..här finns det nog en hel del att skriva om men det jag kommer på så här på rak arm är ganska harmlösa saker. Som tex när jag gick i 1:an på gymnasiet och var väldigt intresserad av en viss kille.
En dag när jag gick igenom caféterian så satt han där med sina klasskompisar och jag var så upptagen med att kolla på honom så jag gick rätt in i väggen...väldigt pinsamt just då.

En annan grej som jag gjorde var när jag sa till en jobbarkompis att jag inte kan förstå hur man kan ta på sig nåt dylikt som dom där fula stövlarna som var så popuölära vintras (ni vet dom där som ser ut som en stor oformlig klump bara....ungefär som dom där "dunstrumporna" som är så sköna). Jag sa att jag skulle inte ens ta på mig som om nån betalade mig för det......och efter en stund ser jag att hon har sådana på sig :P

Eller när jag jobbade på Tele Performance och skulle ringa upp en kund som ville ha hjälp med en dator..Signalerna går fram och samtalet låter ungefär så här:

-Hallå??
-Hej jag heter Anna och jag ringer ifrån HP, jag söker Petra
Det blir knäpptyst i telefon och jag kommer på vad jag har sagt.
-Nej det heter jag ju inte alls! Jag heter Petra och söker Anna..

Mina arbetskamrater hade ganska kul åt det :)

Northtwigs lista

Har fått en lista av min kompis Maria som hon tycker att jag ska beta av här de följande 26 dagarna. Jag tror att jag ska göra ett försök men det känns som att det kan bli svårt.

Följande ska avhandlas:

Dag 1 – Då gjorde jag bort mig.
Dag 2 – Jag mötte en kändis.•
Dag 3 – Felskickat sms/mms. Fått och/eller skickat.
Dag 4 – Det hände i kassakön.
Dag 5 – Det ringde en försäljare.
Dag 6 – Det knasade till sig på jobbet.
Dag 7 – Så var jag som barn.
Dag 8 – Då blev jag utsatt för ett spratt.
Dag 9 – Då utsatte jag någon för ett spratt.
Dag 10 – Tv-program jag hatar men måste titta på ändå
Dag 11 – Jag fick inte men gjorde ändå.
Dag 12 – Mina tvångstankar/beteenden
Dag 13 – Den galnaste/tokigaste/roligaste person jag känner.
Dag 14 – Om du var en superhjälte, vad skulle du heta och vilka
egenskaper skulle du ha?
Dag 15 – Då blev det tokigt i trafiken.
Dag 16 – Mitt förhållande till tekniska prylar.
Dag 17 – Då hade jag en riktigt dålig dag.
Dag 18 – Då gjorde jag något tokigt/roligt/galet på fyllan.
Dag 19 – Vilken karaktär/skådespelare påminner om dig?
Dag 20 – Vem var din barndomshjälte?
Dag 21 – Det var en efterhängsam jävel.
Dag 22 – Då blev det fel med språket.
Dag 23 - Då hämnades jag.
Dag 24 – Det här är min passion.
Dag 25 – Jag mötte Lassie
Dag 26 - Om du gjorde en egen lista, vilka punkter skulle du ha med?

söndag 10 april 2011

En doft av vår


I dag har det varit en helt underbar dag med 15 grader i skuggan, strålande sol och nästan ingen vind alls. Jag tog med mig kameran och gick ut och gick en sväng och hittade ett säkert vårtecken i diket. Tussilago, underbart! Doften av Tussilago är verkligen förknippat med vår för mig och jag kunde nästan inte motså lusten att gnugga näsan gul i den lilla buketten jag plockade, så där som man gjorde när man var liten.
Nu känns det verkligen att våren är här. Gräsmattorna börjar bli gröna (vissa av dom iallafall), videknopparna har slagit ut och grillarna börjar tändas i var och varannan trädgård...Härligt!

lördag 9 april 2011

Ja ja, Jag kan ju bara konstatera att det här med bloggdesign inte är min starka sida...men förhoppningsvis så lär jag mig. Nu lägger jag ner projektet en stund och ägnar mig åt Körslaget och lite vin så går det nog bättre sen :)