onsdag 15 juni 2011

Dag 15 – Då blev det tokigt i trafiken

Oj, tokigt i trafiken...det har det ju blivit några gånger :)

Jag kan ju börja med när jag hade varit på havet i 3 månader och skulle köra bil för första gången när jag kom hem igen, jag skulle köra brorsan till replokalen (eller nåt sånt, för annars vet jag inte vad jag skulle till Kläppa ungdomsgård att göra). I OK korsningen så gör jag en vänstersväng- mitt framför en mötande bil. Jag behöver väl inte säga att jag skrämde skiten ur brorsan....och sen fick/behövde (beroende på hur man ser det) jag inte köra honom mer den sommaren.

En sommar var jag och Lena till Vesterålen för att hälsa på vänner, mitt i natten hittade vi äntligen en öppen camping på Lofoten och bestämmde oss för att ta in där....naturligtvis så backade jag in i en sten så hela campingen vaknade av gnisslet :P

Jag har även "kört över" en sten utanför hälsocentralen i Järvsö (en ganska stor) med Rav 4 an. Jag såg den inte FAST jag gick ut för att kolla om det var något där innan jag körde ut från parkeringen, jag skyller på att bilen var för hög så att den inte syntes framför huven....men det var ju inte stor tröst när kylarbehållaren var sönder och jag skulle till Stockholm samma dag :/

Eller den gången när jag hade varit på kurs i Arvika en helg mitt i vintern och jag och Renée var på väg hem. Mitt i skogarna utanför Loos så åker vi förbi en lastbil som står parkerad på en parkeringsficka. Efter ca 10 minuter såg jag i backspegeln hur den började komma ifatt oss.
Kan tillägga att hastigheten på den vägen är 90 och vi låg kanske 100, det var skitmycket snö och ca 28 minusgrader ute och vägen är väldigt kuperad kan man väl kalla det.... I en svacka fick vi möte samtidigt som lastbilen bakom börjar blinka med helljusen. Renée som kör tror att han ser nåt som inte vi ser och bromsar, då hänger sig chaffören på tutan och blinkar ännu mer. Jag vände mig om och såg bara ett stort ljus i bakrutan (det kändes som om vi hade lastbilen i baksätet). Jag skrek till Renée att gasa, för fan!!! Som tur var så fanns det en parkeringsficka längre fram också som vi kunde svänga in på för sekunden efter att vi gjort det så svischar lastbilen förbi i en jävla fart. Jag har nog aldrig varit så rädd i trafiken i hela mitt liv och kan säga att fortfarande känner jag mig väldigt illa lill mods om jag åker den vägen.

Den senaste incidenten i trafiken som jag har varit med om var i Januari. En tjej och hnnes dotter var på väg ut från ett köpcenter och såg mig inte. Så hon körde ut rätt framför bilen. Tur att det var en 50 väg för smällen blev tillräckligt kraftig i den farten. Ingen av oss skadade oss men både hennes och min bil hamnade på verkstad...

tisdag 14 juni 2011

Dag 14 – Om du var en superhjälte, vad skulle du heta och vilka

Om jag var en superhjälte så skulle jag heta "Världens Bästa Petra....och lite till" eftersom jag är världens bästa Petra...och lite till :)

Mina egenskaper skulle vara att kunna vara osynlig, fatta vad kul det skulle vara att kunna tjyvlyssna på folk lite hur man vill. Jag skulle vara skitsnabb ocskå (alltså jetplanssnabb), väldigt lägligt när man vill åka utomlands...man skulle aldrig behöva en biljett. Det gör man å andra sidan inte om man är osynlig heller... Man kan ju bara gå in på vilken festival, konsert eller vilket flyg man vill och bara njuta. Man skulle aldrig behöva betala för nåt heller (förutsatt att det man håller i också blir osynligt så så skulle det också bli). Men jag skulle vilja vara skitsnabb ändå, om inte annat för att det vore jävligt skönt att slippa restid till och från jobbet :P

Sen skulle jag kunna få folk att glömma allt som jag inte vill att dom kommer ihåg, vore väldigt skönt ibland! Tror faktiskt att jag skulle ha egenskapen att kunna glömma det JAG inte vill komma ihåg också. Då kan jag ju göra precis vad jag vill och om jag inte tycker om det jag gjort så kan jag ju bara glömma det. Forever. Praktiskt!

Tror faktiskt att jag skulle kunna få folk att göra precis vad jag vill också när jag ändå håller på :)

Sen är det ju så att om man är en superhjälte så måste man ju göra snälla saker också...men jag vet inte riktigt vad det skulle vara. Det känns inte lika lockande. Jag får väl rädda nån katt ner från ett träd nån gång ibland. Eller spöa skiten ur skitungar som mobbar andra barn. Eller sätta översittare och skitsnackare på plats.

Japp, det får bli vad jag skulle göra som superhjälte :D

tisdag 7 juni 2011

Evolutionen

Undrar varför humlor och getingar och dylikt fortfarande studsar mot rutorna gång på gång för att ta sig ut....även när fönstret bredivd är öppet, dom är ju vid det och surrar utan att fatta att dom kan ta sig ut där. Dom har ju trots allt funnits i miljoner år (antar jag) så har dom inte lärt sig någonting på den tiden??